Sunday, January 12, 2014

Key lime pie

Tutvustan seekord väga mõnusat ja hapukat kooki. Küpsetis valmib imelihtsalt ja kõik saavad kindlasti hakkama.

Vaja läheb:

300g digestive küpsiseid
150g võid
3 munakollast
5 laimi
250g vahukoort
1spl tuhksuhkrut
379g kondentspiima


    Mulju või tee köögikombainis puruks küpsised. Parem oleks kui käsitsi mõne nuiaga, sest siis ei lähe küpsised nii pudiks. Köögikombainis ei purune küpsised nii ühtlaselt. Igatahes... Lisa küpsisepurule 150g sulatatud võid. Ning suru segu ümmargusele lahtikäivale koogipõhjale. Tee küpsisega ka koogi ääred. Pane 160 kraadisesse ahju 10. minutiks.
    Löö kaussi 3 munakollast. Ja mikserda umbes minut aega. Lisa kondentspiim ja mikserda veel 3 minutit. Riivi 4 laimi koor ja lisa ka nende mahl segule. Mikserda veel umbes 3 minutit ning vala segu jahtunud küpsisepõhjale. Pane ahju 15-20 minutiks. Ära ehmata kui pealt pruuniks ei lähe. Ei peagi minema. Võta ahjust välja ja lase jahtuda vähemalt 3 tundi. Võib vabalt eelmisel õhtul valmis teha ja hoida terve öö külmkapis.
    Enne serveerimist tõsta kook vormist välja. Valmista vahukoor 1 supilusikatäie tuhksuhruga. Võta väikeste lusikatega vahukoord ja tõsta koogi keskele ringina. Võid kasutada ka tordipritsi aga seda mul kahjuks endal pole. Riivi kaunistuseks peale ühe laimi koor.




1 comment:

  1. tõesti megalt hea kook. proovisin ära! ootan uusi retsepte sinu blogis :)

    ReplyDelete