Tuesday, January 7, 2014

DIY Vintage rose nails

Kuna olen selline nokitseja, siis vahepeal tuleb tuju ka küüsi kaunistada. Varem mässasin rohkem nüüd vastavalt tujule. Mõtlesin ka teile näidata :) 

                                                                  Vintage rose nails





 1.Tee küüned korda ning kanna peale aluslakk.
 2.Pane 1-2 kihti värvilist lakki.
 3.Tee küüntele laigukesed. Kasutada võib täiesti tavalist küünelaki pintslit. Joonista hambatiku või küünemaalingu pintsliga lehekesed laigukeste kõrvale. Soovitan võtta pintsliga rohelist värvi paberile ning siis sealt võtta värvi, läheb kiiremini ja vähem mökerdamist.
 4.Nüüd võta paberi peale heledamat tooni lakki (heleroosa näiteks nagu mul). Tee hambaorgiga nö kroonlehed. Näiteks tee ümber tumeroosa triipe ja seejärel laigu keskele. Mida ebakorrapärasem, seda ilusam jääb. Ettevaatlik tuleb olla et hambaorki liiga kõvasti ei vajutaks laki sisse, sest siis tulevad augud. Kui juhtub, et tuleb täida augud selle sama heledama lakiga.

5. Nüüd võta  valget lakki paberile ja võta lakki hambaorgi otsa. Tee lehtedele ja roosi sisse paar valget täppi või kriipsu. Ära jällegi tee kõike ühesuguselt, sest nii on ilusam. Oota et lakk ära kuivaks ja alles siis kanna peale pealislakk. Kui pealislakk kanda peale liiga vara võib tõmmata kogu maalingu laiali. Samas pealislakk muudab joonistuse ilusamaks ja sujuvamaks, seega ära ehmata kui enne pealislakiga tegemist tundub joonistus imelik ja kandiline. Kui lakk on kuivanud pane küüne ümber küüneõli. See niisutab küünt, et küüs ei murduks ja oleks tugev ning hoiab ära küüne ümber oleva naha murenemist.
 Need on siis lakid, mida ma kasutasin. Olen täielikult armunud Mereneiu küünelakkidesse. Eriti alus-ja pealislakk. Pealislakk kuivab lihtsalt nii kiiresti. Varem oli probleeme, et küünelakk ei kuivanud ära ning küüntele tekkisid igasugused juuksetriibud ja väikesed täkked. Mereneiu lakk teeb küüned ülikiiresti kuivaks ning ei mingeid täkkeid või triipe. Hind on neil ka väga odav. Kokku kaks lakki maksavad umbes 5,5€.

Väike nipp! Kui ei ole sobivat värvi küünelakki ja ei raatsi poest osta võib selle alati ise kokku segada, kui võimalik. Näiteks pildil olev heleroosa lakk on tulemus kõrval olevast tumedamast roosast ning valgest. Minul oli parasjagu tühja läbipaistva küünelaki "tops". Kui aga pole nii suurt kogust vaja või pole parasjagu kuskile segada võib seda teha paberi või kile peal väiksemate kogustega.




Mõnusat proovimist!


No comments:

Post a Comment